Boka nu
+46 84424420
Boka nu

Stiltje och Ny Vind

  • History-4

1980-87
Under ett par turbulenta år med ännu fler ägare kastas ”Märtha” mellan hopp och förtvivlan för att till slut läggas upp i Holland. Under en kort period används hon som ett flytande kasino men lämnar aldrig kajen.

1987 April
”Märtha” köps av Magellan Cruise Ltd och avseglar från Harlingen i Holland till Falmouth i England för att ”på nytt” utrustas till en lyxig karibienkryssare. Överfarten tog 44 timmar, med en fart på 9,8 knop. Detta skulle bli den sista gången hon gick för egen maskin. Karibienäventyret strandade utan att ens kommit igång. Efter ytterligare ägarbyten och en kort tid som logiskepp var det 1992 defintivt slut. 1993 bytte hon åter ägare men då man inte fick betalt hölls hon i kvarstad.

April 2000
Efter 26 år återfår ”Kronprinesse Märtha” sitt riktiga dopnamn och anländer efter bogsering till sin nya hemmahamn, Södermälarstrand i Stockholm. Där ska hon under ett års tid med varlig hand förvandlas till ett bekvämt hotellfartyg. Vidare kommer även en restaurang ämnad både för frukost och middag att finnas tillgänglig.

Stäng